Batı Eğitim Batı OSGB

» Duyurular

Duyuru Detayı
Tarih 2.08.2013
Başlık Duyuru 15... İş Güvenliği Uzmanlarına bir üst sınıfa geçmek için iki sınav hakkı tanındı...
Kisa Açıklama 6495 sayılı torba yasa 02 Ağustos tarihinde resmi gazetede yayınlandı. Yasa uyarınca iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olanlara, üst sınıflardaki iş güvenliği uzmanlığı belgesi alabilmeleri için bir yıl içinde iki sınav hakkı verilecek
Detay

6495 sayılı torba yasa 02 Ağustos tarihinde resmi gazetede yayınlandı

Yasanın 55. Maddesi uyarınca  İş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olanlara, üst sınıflardaki iş güvenliği uzmanlığı belgesi alabilmeleri için bir yıl içinde iki sınav hakkı verilecek.

Kabul edilen 55. Madde şu şekildedir.

MADDE 55 – 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun geçici 4 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) Bakanlık, usul ve esaslarını belirlemek kaydıyla, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olanlara, Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenmiş olan prim gün sayısı ile sahip oldukları belge sınıfı gibi hususları dikkate alarak üst sınıflardaki iş güvenliği uzmanlığı belgesi alabilmeleri için fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde kullanılmak şartıyla en fazla iki sınav hakkı verilmesine dair gerekli düzenlemeyi yapmaya yetkilidir.”